Avdelningar

Välj en avdelning att besöka här!

SAMARBETSPARTNERS

BMS Engineering AB.

2003
Startades Tony Engineering AB som ägs till 100% av Tony Bryntesson. Verksamheten drevs på två olika områden, dels en Motorsports relaterad verksamhet som inriktade sig på Camaro Cup samt en teknisk konsultverksamhet som mestadels ägnade sig åt att hjälpa Svenska företag inom gruvindustrin och inom entreprenad fordons branchen att säkra produktion från öst Europa.
2004
Under denna säsong körde Tony Bryntesson själv en Camaro i klassen.
Den tekniska konsultverksamheten bedrevs vidare.
2005
Även denna säsong hade teamet endast en bil i Camaro Cup som kördes av Tony Bryntesson.
Den tekniska konsultverksamheten bedrevs vidare.
2006
Började teamet sin stora satsning på Camaro Cup. Tre bilar införskaffades och Anders Brofalk anslöt till teamet. Tony B. körde andra bilen samt detta året drevs också en Gästbil med följande förare: Jaguar F1 test förare Björn Wirdheim, JVM rally förare PG Andersson, Tomas"Gullabo" Jansson, Edward Sandström samt Citroen WRC förare Daniel Carlsson.
Parallelt med detta drevs den tekniska konsultverksamheten mot Svensk gruvfordon o entreprenad industri.
2007
Tony Bryntesson steg av förar rollen och ägnade sig att driva och sköta teamet. Ytterliggare en Camaro införskaffades och ett nytt Dream team skapades med förare som Anders Brofalk, PG Andersson, Magnus "Kroken" krokström. Framgångarna lät inte vänta på sig utan Brofalk blev 1:a, Andersson 2:a ock Krokström 4:a.
Även detta år drevs den tekniska konsultverksamheten parallelt mot Svensk gruvfordon o entreprenad industri.
2008
Dream team fortsatte med Anders Brofalk, Magnus Krokström samt Rookien Richard Berggren och gästförarna i Camaron var tillbaka med förare såsom: Patrik Flodin, Duncan Huisman, PG Andersson, Samuel Hubinette, Jens Edman samt Niclas "Nic" Jönsson. Även detta år skördades stora framgångar med Brofalk som 1:a, Krokström 3:a. Berggren 12:a.
Racingsidan började ta mer o mer tid så den tekniska konsultverksamheten såldes av under året.
2009
Företaget byter namn till Bryntesson MotorSport Engineering AB som i förkortad form skrivs BMS Engineering AB, företaget ägs fortfarande till 100% av Tony Bryntesson.
Förar uppsättningen detta år bestod av Anders Brofalk, Magnus Krokström, Ny komlingen Marcus Palnér samt Richard Berggren.
Vi drev fortfarande utvecklingen i Camaro Cup framåt och avslutade säsongen med Krokström som 2:a, Brofalk 3:a, Unge herr Palnér 6:a samt Berggren på en 13:e plats.
Till final tävlingen på Mantorp Park presenteras den nya Gen.5 Camaro Cup bilen som tagits fram tillsammans med Hans Emerén och som skulle implementeras i klassen 2010.
2010
Hela vintern och våren byggde teamet 10st. kompletta gen.5 Camaros. Dom sista i leverans kön var teamets egna så möjligheterna till tester var i det närmaste obefintlig. Förarna denna säsong bestod av: Anders Brofalk, Niclas Lovén, Marcus Palnér samt Marcus Larsson i Krokströms fjolårsbil. Dom två sista tävlingarna ersatte PG Andersson Niclas Lovén som hade fått förhinder att köra vidare. Marcus Larsson dominerade gen.4:a klassen totalt och tog sin Mästartitel ohotad. Övriga resultat är långt under teamets målsättning, men en ljusglimt var finalen på Mantorp då PG Andersson o Brofalk lyckades ta hem en 4:e o en 5:e placering med varvtider som var i paritet med segrarna.
Under hösten o vintern kommer teamet att tillverka ytterliggare nya Camaro bilar som nya förare i klassen beställt.
Planeringen inför 2011 är redan i full gång och nu skall Mästerskapet tillbaka till Bryntesson MotorSport.


Aktuellt
2019-08-19 Mikael Karlsson tog första segern i V8 Thunder Cars
V8 Thunder Cars bjöd publiken på Gelleråsen Arena på dramatik och underhållning när Kanonloppet avgjordes under söndagen – och när målflaggan föll stod en ny segrare överst på pallen i form av Karlskoga-föraren Mikael Karlsson, Bryntesson Motorsport. Teamkompisen, Emil Persson, som har tagit sju raka segrar i årets mästerskap blev diskvalificerad efter en tjuvstart. Segern är Karlsson första på nitton år. Det var i fjol han gjorde comeback i racingen efter ett sjutton år långt uppehåll.

– Det här känns riktigt bra, säger Mikael. Det är min första seger sedan comebacken i fjol och det passade ju bra att få ta den på hemmaplan inför alla sponsorer och vänner som var på plats.

Micke Nyman, Memphis Racing, var bara dryga två tiondelar bakom när målflaggan föll men Mikael var inte speciellt oroad över att konkurrenten närmade sig varv för varv.

– Jag hade honom i backspegeln men jag bromsade ganska tidigt och hade lite mer att ta av om det hade behövts. Kanske att Micke hade mer att ge men jag tror vi är rätt nöjda båda två med det här resultatet.

Micke Nyman, även han hemmahörande i Karlskoga och som dessutom har sin arbetsplats på Gelleråsen Arena, var strålande glad efter att ha följt upp sin tredjeplats under gårdagen med en andraplats idag.

– Det känns jättebra, det var pallen jag hoppades på inför helgen och vi tog väldigt många poäng, säger han. Jag tycker att vi bjöd på en riktig show med tät och ”fair” racing. Bäst är att vi har lärt oss hur bromsarna fungerar och vi hängde med riktigt bra, det var tajt över mållinjen.

Andreas Nilsson, Racebil.se, lyckades äntligen ta sin första pallplats i V8 Thunder Cars-karriären efter att ha radat upp tre fjärdeplatser i år som bäst. Norrtälje-föraren har på allvar etablerat sig bland de fem i toppen i år.

– Jättehärligt, även om racet var sådär för vår del. Jag fixade bromsvågen i förmiddags så bromsarna fungerade som de skulle idag men vi hade inte riktigt den där farten som vi brukar kunna ha här – men det var inte långt ifrån och det gav en fin tredjeplats.

Racet inleddes med en jättebatalj mellan mästerskapets toppduo, Emil Persson, Bryntesson Motorsport, och norrmannen Stein Frederic Akre. De båda växlade plats i ledningen under inledningsvarven men först försvann Akre med växellådsproblem och strax därefter tvingades Emil Persson i depå – diskvalificerad efter att ha missat att han fått en svartflagg efter tjuvstart. Bakom topptrion körde Mats Nilsson in på en fin fjärdeplats med Robert Paulsson strax bakom sig. Conny Brorsson, Marcus Lundström, William Nilsson, Gustav Berggren och Anders Conradzon utgjorde i nämnd ordning de övriga poängplockarna i Kanonloppet.

I mästerskapstabellen är Emil Persson i fortsatt och ohotad topp, men bakom honom växlade Stein Frederic Akre och Mikael Karlsson position. Mikael är nu tvåa i tabellen men på samma poäng som Akre.
Visste du att
grodan Kermit är vänsterhänt.
Citat

En del människor ger sina bekymmer simlektioner istället för att dränka dem.

Dagen i historia
Idag - Tisdagen den 20 Augusti 2019
Bernhard Bernt

1778 - Chilenske frihetshjälten Bernardo O'Higgins föds.